A VB Top érdekességei

A világbajnokság a következő fázisba lépett, a nézők pedig biztosan nem unatkoztak. A világbajnokság kezdete óta mind a 27 meccsen esett legalább egy gól, a futballcsillagok rekordokat döntögetnek, idegtépő meccsbefejezéseket, valamint az 1990-es VB óta a leggólgazdagabb meccsnapot is láthattuk. Ismét elkészítettük az egyes futballcipők által szerzett gólok statisztikáját. Még mindig nem vagy izgatott?

Történelmi pillanat

Cristiano Ronaldo Marokkó ellen megszerezte a 85. válogatottbeli gólját, ezzel az európai focisták közül minden idők legjobb gólvágója lett a válogatottban szerzett gólokat tekintve. Gólgép. 

Durva bukás

Az Argentin válogatott Horvátország elleni 3:0-ás veresége a „La Albiceleste“ legrosszabb eredménye 1958 óta, amikor Csehszlovákia ellen 1:6 arányban maradtak alul. A válogatott legnagyobb csillagainak sem ment a játék – Lionel Messi (20) és Sergio Agüero (7) az első félidőben a legkevesebbszer értek labdához a pályán lévő összes játékos közül.

Belga ütés

Belgium a VB-k történetében először szerzett 5 gólt egy meccsen. Romelu Lukaku pedig Diego Maradona 1986-os szereplése óta az első játékos, aki a VB-n két, vagy több gólt szerzett két egymást követő meccsen.

Angol vihar

A 2014-es VB, Brazília-Németország 1:7-es meccse óta először sikerült egy csapatnak 5 vagy több gólt szereznie egy félidőben. Az Angolok így lehúzták az élettelen Panamát.

Az egyes futballcipők által szerzett gólok statisztikája.