A VB Top érdekességei

32 csapat. 48 meccs. 122 gól. Majdnem két hét kiváló foci a Világbajnokság csoportköreiben. És még csak most kezdődik az igazi show. Kezdődik a kieséses szakasz, melyben az állva maradt nemzeteknek csak egy célja van. A győzelem.

Most is készültünk néhány érdekességgel ezúttal a harmadik, egyben utolsó csoportkörből. Bajnoki átok, afrikai bánat, vagy az északi felkelés. Jó szórakozást, és figyeld az egyes futballcipők által szerzett gólok statisztikáját.

Aggastyán

Az egyiptomi kapus Essam El-Hadary 45 évesen és 161 naposan a VB-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lett. Az egyiptomi varázsló, aki nem mellesleg három, a VB-n résztvevő csapat edzőjénél is idősebb, Szaúd-Arábia ellen kivédett egy tizenegyest is.

La Celeste

Uruguay az Oroszország elleni 3:0-s győzelmével 1998 (Argentína) óta az első olyan csapat, melynek sikerült kapott gól nélkül megnyernie mind a három csoportmeccsét.

Tűzszünet

A Franciaország - Dánia mérkőzés 37 meccs után az első, amelyen ezen a világbajnokságon nem esett gól.

A bajnokok átka

Egymás után harmadik alkalommal nem sikerült a VB címvédőnek továbbjutnia a csoportból. A németek így Olaszország (2010) és Spanyolország (2014) sorsára jutottak. Hihetetlen.

Afrikai könnyek

1982 óta először, egyetlen afrikai országnak sem sikerült a csoportból való továbbjutás. A legközelebb ehhez Szenegál válogatottja állt, amely a fair play szabály alapján több sárga lappal maradtak alul Japán ellen.

Az egyes futballcipők által szerzett gólok statisztikája.